Certificare IFS

Scopul IFS este acela de a crea un sistem de evaluare unitara pentru toate companiile ce produc sub marca unor retaileri prin formulari si proceduri de audit unice si prin acceptarea mutuala a auditurilor. Acest standard genereaza astfel un nivel inalt de transparenta pe intregul lant alimentar de furnizare.

Istoria International Featured Standards

Istoria International Featured Standards (Standardele Specifice Internaţionale) și a Standardului IFS Food.

Auditarea furnizorilor a constituit o caracteristica permanenta a sistemelor si procedurilor de lucru ale lanturilor de retail timp de mulţi ani. Pana in 2003, acestea erau efectuate de catre departamentele de asigurare a calitatii proprii ale lanturilor de retail/en-gros. Continua cresterea a cerintelor consumatorilor, extinderea responsabilitatii lanturilor de retail/en-gros, cresterea cerintelor legislative si globalizarea furnizarii produselor au dus la necesitatea de a se dezvolta un Standard unic pentru asigurarea calitatii si siguranta alimentelor. De asemenea, trebuia sa se gaseasca o solutie de a reduce timpul alocat auditurilor, atat pentru lanturile de retail, cat si pentru furnizori.

image

Solicita consultanta IFS

Oferim un pachet complet de servicii, de la proiectarea sistemelor de management, la elaborarea documentatiei, instruirea personalului ce este implicat in activitati, implementare, evaluare, audit si pana la mentinerea, respectiv imbunatatirea acestor sisteme.

Image
image

Tipuri de certificari IFS

IFS Logistics

Standardul IFS pentru logistica acopera transportul, distributia, incarcarea si descarcarea atat a produselor alimentare, cat si a celor nealimentare. Standardul poate fi aplicat vehiculelor grele de transport, trenurilor, navelor, avioanelor si altor tipuri, precum si centrelor de depozitare.

image

IFS Broker

Standardul IFS Broker este un standard GFSI (Initiativa Globala pentru Siguranta Alimentara) recunoscut pentru auditarea Brokerilor, Agentilor si importatorilor din domeniul alimentar care achizitionează produse alimentare dar care nu intra in contact cu ele.

image

IFS C&C

Standardul IFS Wholesale sau Standardul IFS Cash & Carry a fost dezvoltat pentru a optimiza procedurile auditarii market-urilor de tip wholesale si cash & carry. Aceste doua tipuri distincte de afacere sunt vazute ca si conexiuni foarte importante intre producatori si clientii finali.

image