Statul a anunțat, vineri, oficial, data la care va publica lista lista aplicanților admiși de principiu la finanțare și lista aplicanților respinși la finanțare, în programul Start-Up Nation 2018-2019, prin care firmele mici și mijlocii (IMM) pot obține fonduri nerambursabile de maximum 200.000 de lei fiecare.

„Conform prevederilor procedurii de implementare a programului Start-up Nation, astăzi, 31 mai 2019, este ziua în care Agențiile pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului vor definitiva verificarea tuturor planurilor de afaceri intrate în procesul de evaluare. Urmează ca luni, 3 iunie 2019, să fie afișate pe site-ul institutiei lista aplicanților admiși de principiu la finanțare și lista aplicanților respinși la finanțare”, a anunțat Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

Din circa 33.000 de firme care au aplicat la program, vor fi selectate 13.000 de firme, în ordinea punctajelor obținute, din care maximum 10.000 vor putea lua finanțare. Din cele 13.000 de firme care sunt verificate, 3000 vor fi respinse sau trecute pe lista de rezervă, admise în afara bugetului, pentru ca, în caz că se vor retrage aplicanți calificați în buget, să fie înlocuiți cu cei în așteptare.

Sursa: https://www.startupcafe.ro/